Ook Snel Afvallen met Aminozuren?

Ook Snel Afvallen met Aminozuren?Volgens recentelijke studies bestaat er een duidelijk verband tussen aminozuren en gewichtsverlies. Om sneller af te vallen kun je aminozuren zoals L-carnitine, glutamine en tyrosine toevoegen aan je dieet. Deze amino zuren helpen om je spiermassa te vergroten en stimuleren je stofwisseling. Aminozuren zijn de bouwstenen van alles wat wordt gemaakt en functioneert in ons lichaam: van alle fysieke eigenschappen van ons lichaam tot en met de chemicaliën en enzymen die centraal staan ​​in de biochemie van ons lichaam. Wie wil afvallen in een week, zijn de belangrijkste aminozuren: 
L-Carnitine 
L-Tryptofaan 
L-Tyrosine 
L-Phenylalanine


Hoe bevorderen aminozuren het afvallen?
Aminozuren zijn de bouwstenen van de verschillende functies in het lichaam. L-Tyrosine werkt met het aminozuur fenylalanine om actieve amino zuren te produceren, zoals adrenaline, dopamine en norepinefrine. Deze zogenoemde catecholamine activeren bepaalde effecten in je hersenen die prikkels omtrent je dieet en behoeften stimuleren of juist beperken.

Goji bessen of Wolfsbessen
Wolfsbessen of Goji-bessen zijn waarschijnlijk de meest voedzame vruchten ter wereld. Goji bessen bevatten maar liefst 18 verschillende soorten aminozuren, waarvan alle 8 belangrijkste aminozuren, zoals tryptofaan. En dat is nog niet alles; de bessen hebben 21 mineralen, waarvan de belangtijkste mineralen zink, calcium, koper, selenium, ijzer en geranium zijn. Goji of wolfsbessen bevatten meer bètacaroteen dan wortelen en bevatten 500 keer meer vitamine C dan sinaasappels.

Aminozuur L-Carnitine
L-Carnitine is een niet-essentiële aminozuur dat helpt het lichaamsvet om te zetten in energie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Tyrosine komt uit het essentiële aminozuur fenylalanine, en helpt bij het verhogen van de productie van catecholaminen. Dit zijn hormonen die helpen de eetlust te onderdrukken en de stofwisseling te verhogen. Met een tekort aan L-Carnitine, werkt je stofwisseling niet optimaal en zal je lichaam niet optimaal functioneren.

Aminozuur Tryptofaan
Het aminozuur Tryptofaan prikkelt serotonine. Deze stof vertelt je lichaam wanneer je genoeg gegeten hebt. Dit aminozuur is meestal op een laag niveau aanwezig in het lichaam. Genoeg van dit aminozuur beperkt overconsumptie en obsessief eetgedrag.

Aminozuur Fenylalanine
Fenylalanine wordt geactiveerd als een chemische stof genaamd cholysystokinin vrijkomt. Deze stof geeft je hersenen een seintje, zodat je je realiseert dat je honger hebt of genoeg gegeten hebt. Het zet om in Epinefrine, wat tevens je verlangen om te eten vermindert. Belangrijker is dat de fenylalanine je lichaam het signal geeft om op gewicht te blijven als je eenmaal je gewenste gewicht hebt bereikt.

Aminozuur Glutamine
Glutamine is een niet-essentiële aminozuur dat helpt bij het herstel en de ontwikkeling van de spieren, die nodig zijn voor gewichtsverlies. Waarschuwing: Raadpleeg je arts voordat je aminozuren toevoegt aan je programma om af te vallen.

Hoe gebruik je de amino zuren als slimme toevoeging op je bestaande dieet om zo snel mogelijk af te vallen? Volg onderstaand stappenplan:

Stap 1
Bespreek met je arts de mogelijke bijwerkingen en complicaties en interacties met andere geneesmiddelen, vooral als je momenteel andere medicijnen gebruikt.

Stap 2
Neem per dag 3 keer het amino zuur tyrosine, 30 minuten voor een maaltijd. Consumeer hierbij een hoeveelheid van 500 tot 1.000 mg tyrosine.

Stap 3
Neem elke dag 2 tot 4 g van het aminozuur l-carnitine, een keer per dag, een uur voor de training.

Stap 4
Neem elke dag 5 tot 10 g glutamine, drie keer per dag bij elke maaltijd. Neem het niet met warme dranken, dat kan het de effecten van glutamine verminderen.

Stap 5
Volg een gezond dieet om snel af te vallen. Eet verse en natuurlijke ingrediënten, zoals fruit, groenten, mager vlees, volle granen, magere zuivel en onverzadigde vetten (avocado en olijfolie, vis, gevogelte en eieren).

Stap 6
Verminder je dagelijkse calorie-inname met 500 tot 750 calorieën om het afvallen te stimuleren. Dit zal wekelijks resulteren in een gewichtsverlies van ongeveer 1 kilo.

Stap 7
Oefen en beweeg regelmatig om calorieën te verbranden en afvallen te vergemakkelijken. Vul je dieet niet alleen aan met aminozuren, maar ook met krachttraining en cardio-oefeningen. Probeer minimaal 5 dagen per week elke dag 30 minuten een cardio activiteit te doen, zoals wandelen of fietsen. Doe minimaal drie keer per week aan krachttraining workouts, zoals squats, lunges, push-ups, triceps dips en crunches. Voer elke oefening uit in drie sets van 15 herhalingen. 

Tips en waarschuwingen 
Drink veel water om gehydrateerd te blijven en gifstoffen uit je lichaam af te voeren. Streef naar een minimum van acht glazen water per dag.

Je kunt natuurlijk ook een vraag stellen, je mening of ervaring delen op ons Forum !

TIP: Onze nieuwsbrief met elke dag een tip om in 5 min per dag kilo's af te vallen in een week!
Dit bericht is geplaatst in Afvallen en Supplementen, Afvallen en Voeding en getagged , , , , , , .