Ook 10 Kilo Afvallen Met Een Koolhydraatarm Dieet?

Ook 10 Kilo Afvallen Met Een Koolhydraatarm Dieet?Koolhydraatarme diëten zijn redelijk nieuwe manieren om af te vallen op de korte en lange termijn. Dokter Atkins maakte de koolhydraatarme diëten als eerste populair. Uit vele onderzoeken blijkt inmiddels dat minder koolhydraten eten leidt tot gewichtsverlies en tegelijk een betere gezondheid.

Als je een liefhebber bent van pasta en brood, niet gevreesd: je wordt niet altijd dik van koolhydraten. Je lichaam maakt het niet uit waar het de benodigde energie vandaan haalt; vet, koolhydraten of eiwitten. Als je wilt afvallen in een week kun je beter goed letten op aantal en soort koolhydraten dat je eet. Koolhydraten hebben namelijk een grote invloed op het hormoon insuline, wat de ‘lekkere trek’ stimuleert.


Voor de dagelijkse hoeveelheid energie heeft je lichaam brandstof nodig. Deze brandstof krijg je op verschillende manieren via je voeding binnen. Een van de belangrijke leveranciers voor brandstof zijn koolhydraten. Maar pas op: je hebt verschillende soorten koolhydraten.

Enkelvoudige koolhydraten
Enkelvoudige koolhydraten worden snel door je lichaam verteert. Deze zitten in fruit, groenten en melk. Hierin zitten ook vezels, mineralen en vitaminen. Maar ook in producten met suiker, zoals frisdrank, snoep en gebak. Je lichaam heeft niets aan deze suikerbommen, ze hebben geen enkele belangrijke functie.

Meervoudige koolhydraten
Meervoudige koolhydraten worden heel langzaam door je lichaam verteert en geven minder snel een hongergevoel. Deze koolhydraten heten ook wel complexe koolhydraten en zitten zoals het woord al doet vermoeden ingewikkeld in elkaar. Je lichaam moet er veel moeite voor doen om deze in glucose om te zetten. Denk aan aardappelen, bruin brood, volkoren pasta, bonen en groentes.

Koolhydraten zijn dikmakers
Het grootste probleem is dat koolhydraten vrijwel meteen na het eten worden omgezet in suikers. Deze suiker komt in het bloed terecht. Je lichaam reageert hierop door veel insuline aan te maken. En insuline zet het suiker in je bloed om in vet. Tot overmaat van ramp legt insuline de vetverbranding stil. Je snapt het al: van koolhydraten kom je aan. Niet alle koolhydraten zijn dikmakers, je hebt goede en slechte koolhydraten.

Vooral in de winter wordt het moeilijk om weinig koolhydraten te eten. Dan krijg je trek in stamppotten, Italiaanse pasta’s en pizza’s, friet en rijstgerechten. patat. Snoepen is absoluut verboden, net als alcohol.

Welke koolhydraatarme diëten bestaan er:
- Atkins Dieet
- Hellerprogramma
- Drukke Dames Dieet
- Grip op Koolhydraten Dieet
- High Protein Diet
- Kleurendieet
- Kokosnoot Dieet
- Low Carb Diet
- Mayodieet
- No Carbs after 5pm Dieet
- Zone Dieet
- De Hormoon Factor
- Weet hoe je eet dieet

Nadelen koolhydraatarme diëten

  • Koolhydraatarme diëten zijn rijk zijn aan eiwit en verzadigde vetten. Teveel eiwitten vormen een grote belasting voor je nieren. Teveel verzadigde vetten is eveneens schadelijk.
  • Je krijgt een aantal belangrijke voedingsstoffen te weinig binnen, zoals vitamine C, calcium, foliumzuur en voedingsvezels.
  • De kans om binnen 2 jaar terug te vallen naar je oude gewicht is groot. Overgewicht is schadelijk voor je gezondheid, maar schommelingen van je gewicht zijn nog schadelijker.

Koolhydraten tabel
Tel de koolhydratenvan duizenden producten handig en snel. Zoek het product op via onderstaande koolhydratenteller:


©

Je kunt natuurlijk ook een vraag stellen, je mening of ervaring delen op ons Forum !

TIP: Onze nieuwsbrief met elke dag een tip om in 5 min per dag kilo's af te vallen in een week!
Dit bericht is geplaatst in Afvallen en Voeding.