De 10 Meest Gevaarlijke Dieet Trends

De 10 Meest Gevaarlijke Dieet TrendsHet gemiddeld gewicht van de Nederlander neemt toe en daarmee ook de zoektocht naar crashdiëten, wonderpillen en magische specerijen. De afgelopen jaren wonnen tientallen nieuwe methoden om supersnel af te vallen aan populariteit, net zoals de verhalen over gevaarlijke bijwerkingen op fora en in het nieuws. Snel afvallen is voor sommigen belangrijker dan gezond afvallen, wat blijkt uit de Top 10 met gevaarlijkste afval trends.


1. Geen Koolhydraten
Koolhydraten worden nog steeds gezien als dé dikmaker. Ze zijn echter de belangrijkste energiebron voor je lichaam. Bij een tekort of gebrek breekt je lichaam vet af om je spieren en organen de nodige energie te geven. Wie volgens dit dieet leeft op vlees, kaas en salades krijgt teveel ketonen in het bloed en last van een tragere stofwisseling, stinkende adem, vermoeidheid, misselijkheid, uitdroging, te lage bloeddruk, krimpen van organen, infecties en uiteindelijk verlies van het bewustzijn.

2. Chinees kruid: Rhizoma Rhei
De Chinese kruidenleer wordt steeds populairder in het Westen, maar niet zonder risico’s. Pillen met het Chinese kruid Rhizoma Rhei (rhubarb) worden voorgeschreven om af te vallen, maar kunnen leiden tot een acute gevaarlijke nieraandoening. Gebruik geen onduidelijke middelen in Chinese potjes om overgewicht te bestrijden. Vooral niet als een Nederlandse of Engelse tekst op de potjes ontbreekt en het preparaat niet door een arts wordt voorgeschreven. Neem vooral geen kruidentabletten tegen overgewicht.

3. Het Grapefruit Dieet
Artsen waarschuwen dat het grapefruit dieet gevaarlijk is, met name in combinatie met de anticonceptiepil. Het kan de vorming van bloedklonters veroorzaken. Volgens dit zogenaamde crashdieet eet je minstens één grapefruit per dag en daarbij maximaal 800 calorieën. Het zou een ultieme vetverbrander zijn door de enzymen in het fruit. Maar deze enzymen kunnen ook de afbraak van het hormoon oestrogeen blokkeren. En te veel oestrogeen in het bloed verhoogt weer het risico op bloedklonters.

4. LighterLife Dieet
Het LighterLife dieet is een ragen in Engeland, waarbij maaltijden worden vervangen door shakes, soepen en repen en krijg je maximaal 500 calorieën per dag binnen. Er zin inmiddels verbanden gelegd tussen dit omstreden dieet en oogafwijkingen, geheugenverlies, hartaanvallen, hartritmestoornissen en zelfs sterfte.

5. Eiwit Diëten
Teveel eiwit wordt door je lichaam omgezet in ammonia, vervolgens in ureum en dit plas je gewoon weer uit. Maar als je niet meer dan de normale 1,5e liter per dag drinkt, wordt ureum niet goed afgevoerd en hoopt zich op. Gevolg: vieze adem, jeuk, misselijkheid, geel/bruine huid, droge tong en bloedarmoede.
Te weinig eiwitten leiden tot ondervoeding. Gevolgen zijn: verlies spiermassa, vochtophoping, vervette lever, droge huid, droog haar, vatbaarder voor infecties, bloedarmoede en diarree.

6. HCG Dieet
Het zwangerschapshormoon HCG wordt in zeer geringe hoeveelheid onder de huid ingespoten, 23x per dag. Het beïnvloedt de hypothalamus, het regelcentrum in de hersenen, dat allerlei functies in het lichaam aanstuurt, zoals de eetlust en de vetverbranding. Maar het kan ook de bijnierfunctie en de schildklierfunctie ontregelen. Daarbij mag je slechts 500 calorieën eten per dag, veel te weinig dus. Het kan een extreem jojo-effect opleveren met het kwijtraken tot aankomen van enorm veel gewicht in korte tijd.

7. Atkins Dieet
Het populaire Atkins dieet druist nog steeds in tegen alle officiële aanbevelingen voor een gezond dieet, omdat:
Het gewichtsverlies is in de beginfase groot, maar dat komt vooral door het verlies van water en dus niet van vetten.
Het teveel aan ketonlichamen in het bloed zijn gevaarlijk eetlustremmend.
Het Atkins-dieet is rijk aan vetten, waarvanm voornamelijk verzadigde vetten, wat het risico op hart- en vaatziektes verhoogt.

8. Zout
De combinatie van veel zout eten en overgewicht verhoogt de kans op nierschade en hart- en vaatziekten. Het lichaam houdt door de grotere hoeveelheid zout meer vocht vast. Volgens schattingen overlijden elk jaar zo’n 2.500 mensen aan het eten van teveel zout.

9. Stackers en Fatburners
Stackers zijn bij verkeerd gebruik gevaarlijk met ernstige bijwerkingen. Het middel verhoogt je stofwisseling wat een opgejaagd gevoel veroorzaakt. Dit kan leiden tot een veel hogere hartslag, hoge bloeddruk, nervositeit, flauwvallen en geheugenverlies.Stackers kunnt nverslavend werken: als je stopt kun je last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en depressiviteit.

10. Te Streng Dieet of Stoppen met Eten
Een streng dieet kan gevaarlijk zijn. Te weinig tot geen voedsel gedurende lange tijd levert schade aan de spijsvertering op, zoals ontstekingen en zweren in maag en darmen. Door een zwaar dieet, leert je lichaam dat de voeding schaars is en schakelt over op de slaapstand. Mogelijke gevolgen: oververmoeidheid, slap gevoel en zelfs flauwvallen.

Je kunt natuurlijk ook een vraag stellen, je mening of ervaring delen op ons Forum !

TIP: Onze nieuwsbrief met elke dag een tip om in 5 min per dag kilo's af te vallen in een week!
Dit bericht is geplaatst in Afvallen en Kuren, Afvallen en Supplementen, Afvallen in een Week Tips, Crashdieten.